Disable Preloader
Disable Preloader

Ε.Ε.Π.Α.Ο.

  • Νέα εγγραφή / Είσοδος

Νέα και Αρθρα της Ε.Ε.Π.Α.Ο.

Η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), με ιδιαίτερη χαρά και συνέπεια στη διαχρονική της πορεία, πραγματοποιεί το 7ο - υβριδικό - Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας  στις 17-19 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, στην Αθήνα.

Οι κυρίες Μαρίνα Σερβιτζόγλου και Χριστίνα Οικονομοπούλου εκπροσώπησαν το Δ.Σ. της ΕΕΠΑΟ στη διαδικτυακή συνάντηση Ιατρικών Συλλόγων, Επαγγελματικών Ενώσεων και Επιστημονικών Εταιριών της χώρας, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, την Πέμπτη 11/11/2020.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) μετά την ολοκλήρωση των Αρχαιρεσιών στις 17 Οκτωβρίου 2020 και τη Συγκρότησή του σε Σώμα την 20η Οκτωβρίου 2020, είναι η εξής:

Για την καλύτερη υποστήριξη των ασθενών σας την περίοδο της επιδημίας του κορονοϊού και επιθυμώντας να συνδράμουμε στην πιστή εφαρμογή των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών TOGETHER@HOME προσφέρει τη δυνατότητα παράδοσης στο σπίτι των ασθενών των φαρμάκων pasireotide, midostaurin, ruxolitinib, deferioxamine, deferasirox, eltrombopag, omalizumab, canakinumab (προϊόντα της εταιρείας Novartis).

Το Coronavirus (COVID-19) είναι ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Πρόκειται για μια ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, την οποία κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως Πανδημία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 αναφέρθηκε μικρή ομάδα ασθενών με συμπτώματα πνευμονίας(COVID-19 ) άγνωστης αιτίας που αργότερα συσχετίστηκε επιδημιολογικά με μία αγορά θαλασσινών στο Wuhan της Κίνας[1].Στις 11 Μαρτίου 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον ιό SARS-CoV-2 πανδημία,τονίζοντας πως ποτέ ξανά δεν είχε δημιουργηθεί πανδημία από κάποιο κοροναϊό.

Με αφορμή την πρόσφατη ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊούCOVID-19στη  χώρα  μας  και  την  ανησυχία  που  έχει δημιουργηθεί, η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας  (ΕΕΠΑΟ)  επιθυμεί  να  ενημερώσει  το  κοινό  ότι γενικά τα παιδιάκαι οι έφηβοι φαίνεται να παρουσιάζουν ήπια λοίμωξη  όταν  προσβάλλονται  από  τον  κορονοϊό  COVID-19. Βαρύτερη κατάσταση εμφανίζουν ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με προβλήματα υγείας.

Η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας προσκαλεί τις εταιρείες Τεχνολογιών Υγείας να καταθέσουν προσφορά για την υλοποίηση του έργου "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ για το Αρχείο Καταγραφής ασθενών με καλοήθη και κακοήθη νοσήματα που άπτονται της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας"

6η Συνάντηση Παιδιατρικής Ογκολογίας  που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», ΜΗΤΕΡΑ και διοργανώνεται από την Ογκολογική Κλινική Παιδιών & Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Καρκίνου στο Παιδί  (International  Childhood  Cancer  Day),  που  έχει θεσμοθετηθεί κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) επιθυμεί να μεταφέρει στο ευρύ κοινό την αισιοδοξία για την επιτυχημένη αντιμετώπιση των παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα.

Σας καλωσορίζουμε στην 3η Επιστημονική Συνάντηση για την «Παιδιατρική Αιματολογία – Ογκολογία: Από την υποψία στη διάγνωση» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Ιουνίου 2019 στο θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Πολλά από τα χρόνια αιτήματα και προτάσεις της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) αναφορικά με τη διεξαγωγή κλινικών μελετών ενσωματώθηκαν στο πρόσφατα δημοσιευμένο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίησή μας γι' αυτήν την εξέλιξη, καθώς ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών παρεμβάσεων προς το Υπουργείο και τον ΕΟΦ τα προηγούμενα χρόνια.

Στα πλαίσια του Master Class in Pediatric Hematology-Oncology το ΔΣ της ΕΕΠΑΟ απένειμε τιμητική πλακέτα στον εκλεκτό συνάδελφο κ. Κολιούσκα Δημήτριο, επ’ ευκαιρία της αφυπηρέτησής του, για την μακρόχρονη προσφορά του στο πάσχον παιδί με καρκίνο. 

Στα 6 τμήματα που λειτουργούν πανελλαδικά, έως και 50% των μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού παραμένουν κενές. Σε αυτά τα τμήματα διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο 280 - 300 παιδιά.

Από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου η Διεθνής Παιδιατρική Ογκολογική οικογένεια θρηνεί την απώλεια  του μεγάλου δασκάλου, του φίλου του νέου αλλά και του ώριμου παιδιάτρου-ογκολόγου , του Giulio D’Angio , του Dan με την γλυκειά και ευγενική φυσιογνωμία και το κλασικό παπιγιόν.

Με θλίψη σας ενημερώνουμε για την απώλεια του Καθηγητή Γεωργίου Σταματογιαννόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες στο πεδίο της βιοϊατρικής έρευνας, που τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας "Από το εργαστήριο στην κλινική πράξη", που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Μαΐου 2018

Τα μέλη της πρωτοβουλίας «conect4children» (c4c) ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα (21 Μαΐου) την έναρξη ενός παιδιατρικού δικτύου συνεργασίας που θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και άλλων καινοτόμων θεραπειών προς όφελος του συνόλου του παιδιατρικού πληθυσμού στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Καρκίνου στο παιδί (InternationalChildhoodCancerDay) –15 Φεβρουαρίου 2018–το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Ελληνικής  Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας -Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ)θέλει να τονίσει  την  ανάγκη  μίας  ευρύτερης  και  άρτιας  ενημέρωσης του  κοινούσχετικά  με  τη  σπάνια  αλλά  και  σοβαρή  αυτή νόσο.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολο-γίας-Ογκολογίας, έχω την χαρά να σας ανακοινώσω την διοργάνωση Επιστημονικής Συνά-ντησης με τίτλο: «Παρόν και Μέλλον στην Παιδιατρική Αιματολογία - Ογκολογία», που θα πραγματοποιηθεί στις 17 – 19 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Poseidon Palace, στη Λεπτο-καρυά Πιερίας

Στις 15 Δεκεμβρίου 2016 έγιναν τα εγκαίνια του 3ου ξενώνα της Φλόγας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Το τρίτο σπίτι των παιδιών θα μπορεί να φιλοξενεί μεταμοσχευμένα παιδιά που παλεύουν για την ζωή τους, κι εμείς θα είμαστε όπως ΠΑΝΤΑ δίπλα τους, για να προσφέρουμε λίγη από την δική μας!!!

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο «Διατήρησης γονιμότητας σε νεοπλασματικούς ασθενείς» στις 24-26 Ιουνίου 2016 στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο από τον τομέα ΓΟ.ΝΕ.ΑΣ (Γονιμότητα σε Νεοπλασματικούς Ασθενείς, υπεύθυνος κος Εμμανουήλ Τερζάκης) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε). και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (Ε.Ε.Π.Α.Ο).

Με αφορμή τη θλιβερή απώλεια του Χρήστου Βλάχου, προέδρου του Συλλόγου "Η Πίστη", το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, σε συνεδρίαση του την 31η Μαΐου 2016,  εξέδωσε το παραπάνω ψήφισμα.

Στο ΜΕΓΑΡΟ Μουσικής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 2 διεθνή Συνέδρια που συνδέονται μεταξύ τους και που αφορούν την Λευχαιμία και τα Λεμφώματα κατά την παιδική ηλικία.

Το 10ο Διεθνές συνέδριο για την Λευχαιμία της παιδικής ηλικίας (10th Biennial Childhood Leukemia Symposium – CLS) και η 27η Ετήσια Συνάντηση της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας BFM (27th Annual Meeting of the International BFM Study Group) φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

Στις 24-26 Απριλίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής  της Αθήνας, φιλοξενούμε στη χώρα μας το Διεθνές συνέδριο για την Λευχαιμία της παιδικής ηλικίας, 10th Biennial Childhood Leukemia Symposium (CLS) μαζί με το 27th Annual Meeting of the International BFM Study Group το οποίο προηγείται στις 23-24/4/2016.

Με συμμετοχές-ρεκόρ επιστημόνων από 49 χώρες του κόσμου και με ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση λευχαιμιών και λεμφωμάτων στην παιδική ηλικία, φιλοξενήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) το 27o International BFM Study Group και το 10o Biennial Childhood Leukemia Symposium, δύο σημαντικά διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, που συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν τη λευχαιμία και τα λεμφώματα κατά την παιδική ηλικία.

Οι κακοήθεις όγκοι μαλακών μορίων, τα σαρκώματα, αποτελούν περίπου το 0.7% όλων των κακοηθειών και το 7-8 % όλων των περιπτώσεων καρκίνου σε παιδιά ηλικίας κάτω των 15 χρόνων με ετήσια συχνότητα 20 και 5.4-9.6 ανά εκατομμύριο στους ενήλικες και παιδιά αντίστοιχα.

Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες καιφίλοι, Η Ογκολογική Κλινική Παίδων & Εφήβων του Νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δυο χρόνων λειτουργίας, σας καλεί στην 2η ημερίδα της, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016.

The Scientific committee of the 10th Biennial Childhood Leukemia Symposium, to be held together with the 27th Annual Meeting of the International BFM Study Group in Megaron Athens International Conference Center,  April 25 - 26, 2016, would like to remind you that the deadline for Abstract Submission is approaching. As communicated to you previously, the deadline is set for date January 12, 2016

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, έχω την χαρά να σας ανακοινώσω την διοργάνωση Επιστημονικής Συνάντησης με τίτλο: «Νεότερα στην Παιδιατρική Αιματολογία Ογκολογία.

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας ανακοινώνουμε τη διοργάνωση του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, που θα διεξαχθεί στη γοητευτική Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2012 και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες του.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την 4η Επιστημονική Ημερίδα του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας ( Τ.Α.Ο.) του Νοσοκομείου Παίδων « Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Φεβρουάριου, 2013 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic-ΑΘΗΝΑ, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας Συνεχιζόμενης Παιδιατρικής Εκπαίδευσης. 

2-3 Μαρτίου 2013, στο Συνεδριακό Κέντρο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» του Τμήματος Φυσικής, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, διοργανώνεται από τον  Δρ.Νικόλαο Δρακούλη, Ιατρό, Επίκουρο Καθηγητή Φαρμακολογίας,

Copyright© Ε.Ε.Π.Α.Ο.PROFILGROUP All right reserved.