Disable Preloader
Disable Preloader

Ε.Ε.Π.Α.Ο.

  • Νέα εγγραφή / Είσοδος

Νέα και Αρθρα της Ε.Ε.Π.Α.Ο.

Ο Σεπτέμβρης αποτελεί για την Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους. Ο Χρυσός αντιπροσωπεύει τα παιδιά, τον μοναδικό ανεκτίμητο θησαυρό για κάθε οικογένεια.

Τα ποσοστά ίασης των παιδιών με νεοπλασίες έχουν βελτιωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των ειδικών ιατρών και νοσηλευτών και της συμμετοχής της χώρας μας σε διεθνείς κλινικές μελέτες.

H Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας–Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά  του Καρκίνου στο Παιδί και στον Έφηβο, όπως έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους, επιθυμεί να μεταφέρει  στην Κοινωνία μας  ένα μήνυμα  αισιοδοξίας αλλά και βεβαιότητας, για το ότι οι περισσότερες μάχες κατά του Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας είναι πλέον νικηφόρες.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), μετά την ολοκλήρωση των Αρχαιρεσιών στις 3 Δεκεμβρίου 2022 και τη Συγκρότησή του σε Σώμα την 16η Δεκεμβρίου 2022, έχει ως εξής...

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 20.00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός 
Κόσμος», πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 40 χρόνια συνεχούς δράσης του 
Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) με θέμα: «ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ», πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο THE MET HOTEL, στις 6-8 Οκτώβρη 2022. Το συνέδριο ήταν υβριδικό, με σύνολο 465 εγγραφών. Παρακολούθησαν διαδικτυακά 220 άτομα και δια ζώσης 155 άτομα στο σύνολο των τριών ημερών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ώρα έναρξης τελετής 17:00

Φιλανθρωπική, Αθλητική Εκδήλωση

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Δώστε ΠΙΣΤΗ στον αγώνα των παιδιών για ζωή

Blood and Beyond welcomes the Commission’s proposal to revise the Blood, Tissue and Cells directive and shares recommendations to support the legislative process On October 5, the Blood and Beyond initiative published a statement in response to the European Commission’s proposal for the Blood, Tissue and Cells Directive revision published on 14 July. Blood and Beyond welcomes the Commission’s proposal, in particular the focused objectives to facilitate the development of SoHO therapies and blood sector innovation that improves health outcomes; and to strengthen systems to provide safe and adequate allogenic blood, which is vital for patients who have no alternative treatment options. Blood and Beyond shared the following recommendations on the Commission’s proposal:

Η 19η Ιουνίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την δρεπανοκυτταρική αναιμία. Την ημέρα αυτή αναγνωρίζουμε και τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι ασθενείς με το νόσημα αυτό.

Το and SAA in Childhood),  έλαβε χώρα στην Αθήνα κατά το διάστημα 30/9-2/10/2021 
σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομάδα Εργασίας (EWOG-MDS/SAA),  υπό την αιγίδα της 
Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας και της Ελληνικής Αιματολογικής 
Εταιρείας

Οι κυρίες Μαρίνα Σερβιτζόγλου και Χριστίνα Οικονομοπούλου εκπροσώπησαν το Δ.Σ. της ΕΕΠΑΟ στη διαδικτυακή συνάντηση Ιατρικών Συλλόγων, Επαγγελματικών Ενώσεων και Επιστημονικών Εταιριών της χώρας, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, την Πέμπτη 11/11/2020.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) μετά την ολοκλήρωση των Αρχαιρεσιών στις 17 Οκτωβρίου 2020 και τη Συγκρότησή του σε Σώμα την 20η Οκτωβρίου 2020, είναι η εξής:

Για την καλύτερη υποστήριξη των ασθενών σας την περίοδο της επιδημίας του κορονοϊού και επιθυμώντας να συνδράμουμε στην πιστή εφαρμογή των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών TOGETHER@HOME προσφέρει τη δυνατότητα παράδοσης στο σπίτι των ασθενών των φαρμάκων pasireotide, midostaurin, ruxolitinib, deferioxamine, deferasirox, eltrombopag, omalizumab, canakinumab (προϊόντα της εταιρείας Novartis).

Το Coronavirus (COVID-19) είναι ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Πρόκειται για μια ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, την οποία κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως Πανδημία.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 αναφέρθηκε μικρή ομάδα ασθενών με συμπτώματα πνευμονίας(COVID-19 ) άγνωστης αιτίας που αργότερα συσχετίστηκε επιδημιολογικά με μία αγορά θαλασσινών στο Wuhan της Κίνας[1].Στις 11 Μαρτίου 2020 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον ιό SARS-CoV-2 πανδημία,τονίζοντας πως ποτέ ξανά δεν είχε δημιουργηθεί πανδημία από κάποιο κοροναϊό.

Με αφορμή την πρόσφατη ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊούCOVID-19στη  χώρα  μας  και  την  ανησυχία  που  έχει δημιουργηθεί, η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας  (ΕΕΠΑΟ)  επιθυμεί  να  ενημερώσει  το  κοινό  ότι γενικά τα παιδιάκαι οι έφηβοι φαίνεται να παρουσιάζουν ήπια λοίμωξη  όταν  προσβάλλονται  από  τον  κορονοϊό  COVID-19. Βαρύτερη κατάσταση εμφανίζουν ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με προβλήματα υγείας.

Η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας προσκαλεί τις εταιρείες Τεχνολογιών Υγείας να καταθέσουν προσφορά για την υλοποίηση του έργου "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ για το Αρχείο Καταγραφής ασθενών με καλοήθη και κακοήθη νοσήματα που άπτονται της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας"

6η Συνάντηση Παιδιατρικής Ογκολογίας  που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», ΜΗΤΕΡΑ και διοργανώνεται από την Ογκολογική Κλινική Παιδιών & Εφήβων Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του Καρκίνου στο Παιδί  (International  Childhood  Cancer  Day),  που  έχει θεσμοθετηθεί κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) επιθυμεί να μεταφέρει στο ευρύ κοινό την αισιοδοξία για την επιτυχημένη αντιμετώπιση των παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα.

Σας καλωσορίζουμε στην 3η Επιστημονική Συνάντηση για την «Παιδιατρική Αιματολογία – Ογκολογία: Από την υποψία στη διάγνωση» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Ιουνίου 2019 στο θέατρο «Κέφαλος» στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Πολλά από τα χρόνια αιτήματα και προτάσεις της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) αναφορικά με τη διεξαγωγή κλινικών μελετών ενσωματώθηκαν στο πρόσφατα δημοσιευμένο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίησή μας γι' αυτήν την εξέλιξη, καθώς ήταν αποτέλεσμα πολλαπλών παρεμβάσεων προς το Υπουργείο και τον ΕΟΦ τα προηγούμενα χρόνια.

Στα πλαίσια του Master Class in Pediatric Hematology-Oncology το ΔΣ της ΕΕΠΑΟ απένειμε τιμητική πλακέτα στον εκλεκτό συνάδελφο κ. Κολιούσκα Δημήτριο, επ’ ευκαιρία της αφυπηρέτησής του, για την μακρόχρονη προσφορά του στο πάσχον παιδί με καρκίνο. 

Στα 6 τμήματα που λειτουργούν πανελλαδικά, έως και 50% των μόνιμων θέσεων ιατρικού προσωπικού παραμένουν κενές. Σε αυτά τα τμήματα διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο 280 - 300 παιδιά.

Από την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου η Διεθνής Παιδιατρική Ογκολογική οικογένεια θρηνεί την απώλεια  του μεγάλου δασκάλου, του φίλου του νέου αλλά και του ώριμου παιδιάτρου-ογκολόγου , του Giulio D’Angio , του Dan με την γλυκειά και ευγενική φυσιογνωμία και το κλασικό παπιγιόν.

Με θλίψη σας ενημερώνουμε για την απώλεια του Καθηγητή Γεωργίου Σταματογιαννόπουλου, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες στο πεδίο της βιοϊατρικής έρευνας, που τίμησε την Ελλάδα στο εξωτερικό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας "Από το εργαστήριο στην κλινική πράξη", που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Μαΐου 2018

Τα μέλη της πρωτοβουλίας «conect4children» (c4c) ανακοίνωσαν την προηγούμενη εβδομάδα (21 Μαΐου) την έναρξη ενός παιδιατρικού δικτύου συνεργασίας που θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και άλλων καινοτόμων θεραπειών προς όφελος του συνόλου του παιδιατρικού πληθυσμού στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2016 έγιναν τα εγκαίνια του 3ου ξενώνα της Φλόγας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Το τρίτο σπίτι των παιδιών θα μπορεί να φιλοξενεί μεταμοσχευμένα παιδιά που παλεύουν για την ζωή τους, κι εμείς θα είμαστε όπως ΠΑΝΤΑ δίπλα τους, για να προσφέρουμε λίγη από την δική μας!!!

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο «Διατήρησης γονιμότητας σε νεοπλασματικούς ασθενείς» στις 24-26 Ιουνίου 2016 στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο από τον τομέα ΓΟ.ΝΕ.ΑΣ (Γονιμότητα σε Νεοπλασματικούς Ασθενείς, υπεύθυνος κος Εμμανουήλ Τερζάκης) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε). και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (Ε.Ε.Π.Α.Ο).

Με αφορμή τη θλιβερή απώλεια του Χρήστου Βλάχου, προέδρου του Συλλόγου "Η Πίστη", το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας, σε συνεδρίαση του την 31η Μαΐου 2016,  εξέδωσε το παραπάνω ψήφισμα.

Στο ΜΕΓΑΡΟ Μουσικής στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 2 διεθνή Συνέδρια που συνδέονται μεταξύ τους και που αφορούν την Λευχαιμία και τα Λεμφώματα κατά την παιδική ηλικία.

Το 10ο Διεθνές συνέδριο για την Λευχαιμία της παιδικής ηλικίας (10th Biennial Childhood Leukemia Symposium – CLS) και η 27η Ετήσια Συνάντηση της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας BFM (27th Annual Meeting of the International BFM Study Group) φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

Με συμμετοχές-ρεκόρ επιστημόνων από 49 χώρες του κόσμου και με ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση λευχαιμιών και λεμφωμάτων στην παιδική ηλικία, φιλοξενήθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) το 27o International BFM Study Group και το 10o Biennial Childhood Leukemia Symposium, δύο σημαντικά διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, που συνδέονται μεταξύ τους και αφορούν τη λευχαιμία και τα λεμφώματα κατά την παιδική ηλικία.

The Scientific committee of the 10th Biennial Childhood Leukemia Symposium, to be held together with the 27th Annual Meeting of the International BFM Study Group in Megaron Athens International Conference Center,  April 25 - 26, 2016, would like to remind you that the deadline for Abstract Submission is approaching. As communicated to you previously, the deadline is set for date January 12, 2016

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας, έχω την χαρά να σας ανακοινώσω την διοργάνωση Επιστημονικής Συνάντησης με τίτλο: «Νεότερα στην Παιδιατρική Αιματολογία Ογκολογία.

Copyright© Ε.Ε.Π.Α.Ο.PROFILGROUP All right reserved.