Disable Preloader
Disable Preloader

Ε.Ε.Π.Α.Ο.

  • Νέα εγγραφή / Είσοδος

Νέα και Αρθρα της Ε.Ε.Π.Α.Ο.

Σκοπός και δράσεις

Σκοπός και δράσεις

H Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) είναι μία επιστημονική, μη-κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1986 και μετά από πολλά χρόνια πρωτοβουλίας και δραστηριοποίησης στο χώρο της υγείας, αποτελεί σήμερα έναν υγιή και σημαντικό οργανισμό, ο οποίος αριθμεί 100 ενεργά μέλη.

Στην ΕΕΠΑΟ συμμετέχουν όσοι ασχολούνται με τη φροντίδα παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα ή καλοήθη χρόνια αιματολογικά νοσήματα, όπως γιατροί, ερευνητές, νοσηλευτές και ψυχολόγοι.

Σκοπός της εταιρείας είναι η έρευνα για τη βελτίωση των μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας,  η καταγραφή των κακοήθων νοσημάτων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και η παρακολούθηση τους μετά την θεραπεία.

Δραστηριότητες - Στόχοι

Η ΕΕΠΑΟ δεν δραστηριοποιείται μόνο στο αμιγώς επιστημονικό πεδίο της ειδικότητας της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας αλλά προωθεί και ενέργειες που αποσκοπούν στην ψυχοκοινωνική στήριξη των παιδιών που νοσούν, των αποθεραπευμένων και των οικογενειών τους.

Η ΕΕΠΑΟ προσπαθεί διαρκώς να συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού, σχετικά με θέματα πρόληψης και θεραπείας, με κάθε τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο (έντυπο, ηλεκτρονικό κλπ).

Στο νέο καταστατικό της ΕΕΠΑΟ, πέρα από την επικαιροποίηση άρθρων του καταστατικού, επανακαθορίσθηκαν οι στόχοι της Εταιρείας εντασσόμενοι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Στους στόχους αυτούς περιλαμβάνονται τα εξής:

1) Η επίσημη αναγνώριση της Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας ως επίσημης εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Ειδικότητας και η έναρξη θεσμοθετημένης εκπαίδευσης νέων συναδέλφων.

2) Η διοργάνωση Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων σχετικών με τα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις με μεγάλη επιτυχία και απήχηση και διεθνώς.

3) Η διοργάνωση ετησίως διαρκούς εκπαιδευτικού προγράμματος για νέους και όχι μόνο συναδέλφους και η πρόσβαση σε αυτό μέσω διαδικτύου στα πρότυπα διεθνών Ογκολογικών κέντρων και Εταιρειών.

Επιπλέον η χορήγηση υποτροφιών για την ενίσχυση του επιστημονικού – ερευνητικού έργου νέων συναδέλφων.

4) Ο σχεδιασμός και η διενέργεια πολυκεντρικών κλινικών μελετών για τον καρκίνο και τις παθήσεις του αίματος στα παιδιά. Η χώρα μας ήδη συμμετέχει ενεργά σε σειρά διεθνών πρωτοκόλλων.

5) Η δημιουργία «Κέντρου Μοριακής Βιολογίας και Κυτταρογενετικής Αιματολογίας και Ογκολογικών Νοσημάτων», απαραίτητου για τη διενέργεια εξετάσεων για την κατάταξη των παιδιών σε ομάδες κινδύνου και για την ορθή και ποιοτική θεραπευτική τους προσέγγιση αλλά ταυτόχρονα και για την εξοικονόμηση πόρων.

6) Η ηλεκτρονική καταγραφή (registry) των νεοπλασματικών και των καλοήθων αιματολογικών νόσων στο παιδί πανελλαδικά, ώστε να υπάρχουν αξιόπιστα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χώρα μας αλλά και η διασύνδεση της εθνικής βάσης δεδομένων με αντίστοιχες διεθνείς.

7) Η έκδοση οδηγιών μέσω της ιστοσελίδας μας για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, που αφορούν τις οικογένειες παιδιών που πάσχουν από κακοήθη ή άλλη χρόνια αιματολογική νόσο.

Συγχρόνως με τα παραπάνω, η ΕΕΠΑΟ προσπαθεί διαρκώς να συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση- πληροφόρηση του κοινού γύρω από θέματα πρόληψης και θεραπείας και την κοινωνικοοικονομική σημασία του καρκίνου και των αιματολογικών νοσημάτων της παιδικής ηλικίας.

Επιπλέον στόχος είναι η ενθάρρυνση όλων μας για τη συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντικής προσφοράς αίματος, μυελού των οστών και βλαστικών κυττάρων ομφαλίου αίματος.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα νέα της E.E.P.A.O.

Ο Σεπτέμβρης αποτελεί για την Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους. Ο Χρυσός αντιπροσωπεύει τα παιδιά, τον μοναδικό ανεκτίμητο θησαυρό για κάθε οικογένεια.

Περισσότερα

Copyright© Ε.Ε.Π.Α.Ο.PROFILGROUP All right reserved.