Disable Preloader
Disable Preloader

Ε.Ε.Π.Α.Ο.

 • Νέα εγγραφή / Είσοδος

Νέα και Αρθρα της Ε.Ε.Π.Α.Ο.

Εταιρεία

Εταιρεία

H Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας- Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) είναι μία επιστημονική, μη-κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1986 και μετά από πολλά χρόνια πρωτοβουλίας και δραστηριοποίησης στο χώρο της υγείας, αποτελεί σήμερα έναν υγιή και σημαντικό οργανισμό, ο οποίος αριθμεί 100 ενεργά μέλη.

Δραστηριότητες - Στόχοι

Οι δραστηριότητες της ΕΕΠΑΟ επικεντρώνονται τόσο στο αμιγώς επιστημονικό πεδίο της ειδικότητας της Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας, όσο και στην κοινωνική και ψυχολογική διάσταση και στήριξη των νοσούντων και των οικογενειών τους. Για το σύνολο του έργου της μάλιστα η ΕΕΠΑΟ βραβεύτηκε πρόσφατα από το σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και το βραβείο απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στον Πρόεδρο της ΕΕΠΑΟ.

Πρόσφατα επίσης ολοκληρώθηκε και ψηφίσθηκε ομόφωνα το νέο καταστατικό της Εταιρείας μας όπου πέρα από την επικαιροποίηση άρθρων του καταστατικού επανακαθορίσθηκαν οι στόχοι της Εταιρείας εντασσόμενοι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Στους στόχους αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα εξής:

 1. Η επίσημη αναγνώριση της Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας ως επίσημης εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Ειδικότητας και η έναρξη θεσμοθετημένης εκπαίδευσης νέων συναδέλφων.
 2. Η διοργάνωση Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων σχετικών με τα νέα δεδομένα και τις επιστημονικές εξελίξεις με μεγάλη επιτυχία και απήχηση και διεθνώς.
 3. Η διοργάνωση ετησίως διαρκούς εκπαιδευτικού προγράμματος για νέους και όχι μόνο συναδέλφους και η πρόσβαση σε αυτό μέσω διαδικτύου στα πρότυπα διεθνών Ογκολογικών κέντρων και Εταιρειών. Επιπλέον η χορήγηση υποτροφιών για την ενίσχυση του επιστημονικού – ερευνητικού έργου νέων συναδέλφων.
 4. Ο σχεδιασμός και η διενέργεια πολυκεντρικών κλινικών μελετών για τον καρκίνο και τις παθήσεις του αίματος στα παιδιά. Η χώρα μας ήδη συμμετέχει ενεργά σε σειρά διεθνών πρωτοκόλλων.
 5. Η δημιουργία Κέντρου Κλινικών Μελετών για την εκτέλεση και επίβλεψη των κλινικών μελετών για τα παιδιά με αιματολογικά - ογκολογικά νοσήματα. Η υποδομή αυτή είναι απολύτως απαραίτητη και προαπαιτούμενη για την συμμετοχή μας σε σύγχρονες θεραπευτικές μελέτες και τη μείωση του αριθμού των παιδιών που χρειάζεται να μεταβαίνουν στο εξωτερικό.
 6. Η δημιουργία «Κέντρου Μοριακής Βιολογίας και Κυτταρογενετικής Αιματολογίας και Ογκολογικών Νοσημάτων», απαραίτητου για τη διενέργεια εξετάσεων για την κατάταξη των παιδιών σε ομάδες κινδύνου και για την ορθή και ποιοτική θεραπευτική τους προσέγγιση αλλά ταυτόχρονα και για την εξοικονόμηση πόρων.
 7. Η ηλεκτρονική καταγραφή (registry) των νεοπλασματικών νόσων στο παιδί πανελλαδικά. Ήδη βρισκόμαστε στον 8ο χρόνο καταγραφής και υπάρχει πλέον η δυνατότητα επιδημιολογικής καταγραφής του καρκίνου στο παιδί. 

 8. Η έκδοση οδηγιών μέσω της ιστοσελίδας μας για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, που αφορούν τις οικογένειες παιδιών που πάσχουν από κακοήθη ή άλλη χρόνια αιματολογική νόσο. 
Συγχρόνως με τα παραπάνω, η ΕΕΠΑΟ προσπαθεί διαρκώς να συμβάλλει στη σωστή ενημέρωση- πληροφόρηση του κοινού γύρω από θέματα πρόληψης και θεραπείας και την κοινωνικοοικονομική σημασία του καρκίνου και των αιματολογικών νοσημάτων της παιδικής ηλικίας. Επιπλέον στόχος είναι η ενθάρρυνση όλων μας για τη συμμετοχή σε προγράμματα εθελοντικής προσφοράς αίματος, μυελού των οστών και βλαστικών κυττάρων ομφαλίου αίματος.
 9. Η κεντρική διάλυση κυτταροστατικών όπως αυτή θα έπρεπε να διενεργείται σε όλα τα σύγχρονα Νοσοκομεία από εξειδικευμένο προσωπικό με στόχο τις ασφαλείς συνθήκες παρασκευής αυτών για τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους επαγγελματίες υγείας καθώς και την εξοικονόμηση πόρων (υπολογίζεται σε >250000 €/ έτος για όλα τα οικεία τμήματα).
 10. Δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στην Ογκολογική Μονάδα Μ. Β. Β. «ΕΛΠΙΔΑ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα νέα της E.E.P.A.O.

Ο Σεπτέμβρης αποτελεί για την Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία μήνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους. Ο Χρυσός αντιπροσωπεύει τα παιδιά, τον μοναδικό ανεκτίμητο θησαυρό για κάθε οικογένεια.

Περισσότερα

Copyright© Ε.Ε.Π.Α.Ο.PROFILGROUP All right reserved.