Disable Preloader
Disable Preloader

Ε.Ε.Π.Α.Ο.

  • Νέα εγγραφή / Είσοδος

Νέα και Αρθρα της Ε.Ε.Π.Α.Ο.

Δύο κορυφαίες διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις φέρνει στην Αθήνα η ΕΕΠΑΟ

Δύο κορυφαίες διεθνείς επιστημονικές συναντήσεις φέρνει στην Αθήνα η ΕΕΠΑΟ

Το 10ο Διεθνές συνέδριο για την Λευχαιμία της παιδικής ηλικίας (10th Biennial Childhood Leukemia Symposium – CLS) και η 27η Ετήσια Συνάντηση της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας BFM (27th Annual Meeting of the International BFM Study Group) φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).
 
Οι δύο ιδιαίτερα σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις, που είναι στενά συνδεδεμένες, θα πραγματοποιηθούν στις 23-24 Απριλίου (IBFM SG) και στις 24-26 Απριλίου (CLS) και θα φέρουν στη χώρα μας κορυφαίους παιδίατρους αιματολόγους-ογκολόγους από όλο τον κόσμο.
Όλες οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη συνοδό  τοξικότητα, αλλά και την επιστημονική έρευνα για τις λευχαιμίες και τα λεμφώματα της παιδικής ηλικίας, θα βρεθούν στο επίκεντρο των δύο επιστημονικών συναντήσεων που διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την ΕΕΠΑΟ, η οποία συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς πρωτοβουλίες και επιστημονικούς φορείς που προάγουν την ιατρική έρευνα και συμβάλλουν στη βελτίωση της κλινικής φροντίδας των μικρών ασθενών.
Στόχος είναι, μέσα από τις ομιλίες, τις παρουσιάσεις, τις συζητήσεις μεταξύ των ειδικών και τις παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συνεργασία  των συλλόγων γονέων ασθενών και επιβιωσάντων από καρκίνο παιδικής ηλικίας, να ενισχυθεί η παγκόσμια συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να σχεδιαστούν νέες θεραπευτικές στρατηγικές και προσεγγίσεις.
Οι λευχαιμίες και τα λεμφώματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 43% των νεοπλασιών σε παιδιά και εφήβους. Η συστηματική και καλά οργανωμένη επιστημονική έρευνα, ως αποτέλεσμα ευρύτερων διεθνών συνεργασιών, έχει συμβάλει ώστε σήμερα το 80% των λευχαιμιών και λεμφωμάτων σε παιδιά και εφήβους να θεραπεύονται πλήρως. Ειδικά για τον πιο κοινό τύπο της λευχαιμίας, την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, τα ποσοστά πλήρους ίασης ξεπερνούν το 85% χάρη στα σύγχρονα πρωτόκολλα θεραπείας που εφαρμόζονται διεθνώς και στα οποία συμμετέχει και η χώρα μας.
 
Λίγα λόγια για το IBFM SG και το CLS
Η Διεθνής Ερευνητική Ομάδα BFM (International BFM Study Group – IBFM SG) έχει ως αποστολή την προαγωγή της έρευνας και την υψηλή ποιότητα κλινικής φροντίδας παιδιών και εφήβων με λευχαιμίες και λεμφώματα. Στο πλαίσιο του IBFM SG, εξειδικευμένες oμάδες εργασίας από περισσότερες από 30 χώρες από όλο τον κόσμο μοιράζονται και συζητούν τα αποτελέσματα κλινικών μελετών και έρευνας  για εξειδικευμένα θέματα, συμβάλλοντας ουσιαστικά ώστε τα σημαντικά  επιτεύγματα που συντελούνται διεθνώς να βρίσκουν άμεση εφαρμογή στην κλινική πράξη.
Το Διεθνές Συμπόσιο για την Λευχαιμία στα παιδιά (CLS) έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την ιατρική κοινότητα από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Από το 2004 το Συμπόσιο, το οποίο διεξάγεται ανά διετία, έχει συνδυαστεί με το Συνέδριο του IBFM SG, παρέχοντας σε παιδιάτρους αιματολόγους και ογκολόγους από όλο τον κόσμο μια μοναδική ευκαιρία να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της λευχαιμίας των παιδιών και εφήβων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τα νέα της E.E.P.A.O.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

ώρα έναρξης τελετής 17:00

Φιλανθρωπική, Αθλητική Εκδήλωση

ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Δώστε ΠΙΣΤΗ στον αγώνα των παιδιών για ζωή

Περισσότερα

Blood and Beyond welcomes the Commission’s proposal to revise the Blood, Tissue and Cells directive and shares recommendations to support the legislative process On October 5, the Blood and Beyond initiative published a statement in response to the European Commission’s proposal for the Blood, Tissue and Cells Directive revision published on 14 July. Blood and Beyond welcomes the Commission’s proposal, in particular the focused objectives to facilitate the development of SoHO therapies and blood sector innovation that improves health outcomes; and to strengthen systems to provide safe and adequate allogenic blood, which is vital for patients who have no alternative treatment options. Blood and Beyond shared the following recommendations on the Commission’s proposal:

Περισσότερα

Copyright© Ε.Ε.Π.Α.Ο.PROFILGROUP All right reserved.